Fisketurer

Bli med på fisketurer i Norges beste fiskeområder - eller gi en opplevelsesgave som garantert vil spre fiskeglede

Bodø har verdens største bestand av havørn rett utenfor døra. Det eneste du trenger å gjøre er å ta med kamera og bli med på denne kombi fisketur og havørnsafarien.

Fly rett inn i jakt- eller fiskeområdet du ønsker! Velg nøyaktig hvor du ønsker å starte turen fra og fly med helikopter rett inn i uberørt fantastisk natur.

Fiske på en av de beste fiskeplassene i Norge, lokalisert mellom Lyngenfjorden og Ullsfjorden. Perfekt utgangspunkt for å få både stortorsk og kveite på kroken.

Bli med på Lofotfiske med "ekte nordlendinger". Bo i ei rorbu i ett av Lofotens siste ekte fiskevær, godt utenfor alfarvei.

Bli med på enfiskeopplevelse med lokalkjente fiskere vestover mot Malstrømmen i Lofoten. Fiske med det tradisjonelle juksehjulet og ta med deg fangsten hjem etterpå!

Harlingfisketur

Her kan du lese mer om dorgefisketurer med elvebåt, også kalt harlingfiske, som er en skjult skatt blant opplevelser i Norge Fiskeren håndterer selv de to stengene og fisket krever ikke mye erfaring som laksefisker. Roeren bistår ved landing av fisk. Vi stiller med fiskeutstyret som trengs og redningsvest. Fiskerne må selv ha med varme klær beregnet for noen timers fisketur på elva. Det er mulig å bruke eget fiskeutstyr, om dette er ønskelig. På fisketuren inngår en pakke med et antall timer med roing, tilgang til lavvo og fiske fra land. Tilreisende fiskere må fiske med fluestang ved fiske fra land, med unntak av en 300 m lang sone på østsiden av elva ved selve brua. Her kan også tilreisende fiske med sluk. Denne strekningen er lettfisket og krever ikke erfaring med laksefiske utover å kunne kaste med slukstang. Fluefiske i Tanaelva, spesielt tidlig i sesongen, krever erfaring med denne typen fiske. Fisketuren foregår sammen med andre fiskere i elva.

Sommervann

Her kan du lese mer om tilbud på fisketurer i Sommervann som er et litt over 7 km langt og 1 km bredt fjellvann. Det ligger på østsiden av Ifjordfjellet. Helt i Nord er vannet grunt, mens det i sør har en del dypere områder. Vannet har en god bestand av ørret og røye rundt 1 kg, med enkelte individer opptil 3 kg. Fisket vi tilbyr foregår med utgangspunkt i en gamme som ligger helt nord i vannet. Med gammen følger tilgang til båt. Fisketuren i selve Sommervann består av både kasting fra båt med lettspinn eller flue og dorging. Dette fiske kan gi store fangster. Sommervann ligger litt beskyttet og er omgitt av fjellbjørkeskog. Dette området er derfor ikke så værutsatt som resten av Ifjordfjellet. I tillegg til Sommervann er det i dette området et 20-tals vann innenfor en radius på en times gange, som har gode bestander av ørret og røye fra 0,5 til 1,5 kg. Her er en del små vann som gir gode muligheter for fluefiske. Enkelte vann har røye og ørret på både 3 og 4 kilo, men som er krevende å få til å ta.

Svanevannselva

Det tilbys fisketurer i Svanevannselva (innløpselva) og Sommervannselva (utløpselva). Eklvene ligger helt sør i Sommervann. Svanevannselva er omkring 9,5 km lang og har 5 større “lobboala” (småvann). Sommervannselva renner ned i Masjoka. Elva er lakseførende opp til en foss 8 km nedenfor Sommervann. Området er ikke så værutsatt som deler av vidda og egner seg spesielt godt for fluefiske. Svanevannselva er grunn, men huser ørret og røye opptil 3-4 kg. Fisk på rundt kiloet er relativt vanlig. På begge sider av elva er det et 20-tals gode fiskevann innenfor en radius på et par timers gange. Terrenget er lettgått, men langs elva er det enkelte steder en del vier. Overnatting skjer med utgangspunkt i en etablert leirplass ved elva et par hundre meter opp for innløpsoset.


Ifjordfjellet

På Ifjordfjellet kan man booke leier ved Fuglevann eller Vestre Tranevann som ligger en times kjøring innover fjellet. Dette er et svært godt utgangspunkt for fiske etter ørret og røye. Fjellvannene varier både i størrelse, dybdeforhold og fiskebestand. Det er svært mange vann hvor det er vanlig å få fisk rundt 1 kg. Enkelte vann har en noe tettere bestand av mellomstor ørret og røye, dvs fisk rundt 0,5 til 1 kg. I disse vannene er det ofte litt enklere å få fisk. Andre har færre fisk, men kan huse riktig stor individer. Området egner seg spesielt til lettspinnfiske med sluk, spinner og dupp og flue. Når det er lite vind, er det også fine plasser for fluefiske. Det er også muligheter for fluefisketurer i mindre elver.

Laksfjordvidda

For en opplevelse: Bli med på å fiske etter stor ørret og røye på Laksfjordvidda. Leirplass velges i samråd med kundene avhengig av om det ønskes fiske i fjellvann eller elver, om det er mye fisk eller om det er veldig stor fisk som er målet. Vi tilbyr godt utstyrt gammetelt eller enklere lavvoer. Det er mange vann og elver hvor kilos fisk er vanlig å få, både av ørret og røye. Mange vann huser fisk på opp mot 3-4 kg, men som alltid er krevende å få. Enkelte elver har noe mer småfallen fisk, men her er det lett å sikre seg matfisk, selv om fiskeforholdene er vanskelig. Sammen med kunden peker vi ut vann med gode muligheter. Her er det muligheter for å prøve nye vann hver dag i en hel uke. Med unntak av enkelte vierkratt langs elvene, består området av lettgåtte snaufjellsområder mellom 250 til 350 m oh. Det kreves gode klær og utstyr for ferdsel i dette området. Her kan du oppleve både 25 graders varme og snøbyger med korte mellomrom. Beste fisketid er vanligvis fra rundt 5. -10. juli og til begynnelsen av august.


Isfisketur

På Ifjordfjellet har kan du booke de gleier ved Fuglevann eller Vestre Tranevann som ligger en times kjøring innover fjellet. Dette er et svært godt utgangspunkt for fiske etter ørret og røye. Fjellvannene varier både i størrelse, dybdeforhold og fiskebestand. Det er svært mange vann hvor det er vanlig å få fisk rundt 1 kg. Enkelte vann har en noe tettere bestand av mellomstor ørret og røye, dvs fisk rundt 0,5 til 1 kg. I disse vannene er det ofte litt enklere å få fisk. Andre har færre fisk, men kan huse riktig stor individer.


Isfiske med hundetransport

Bli med på en eksklusiv isfisketur på Ifjordfjellet hvor opplevelsen kombinerer transport med snøskuter og hundeslede. Snøskuter brukes til transport inn til leir, mens hundeslede brukes til transport mellom vann. Bruk av hundeslede gjør at man kan nå inn til vann som ikke er tilgjengelig med snøskuter. Laksefjordvidda og Ifjordfjellet har veldig mange vann som er egnet for isfiske. Her får du virkelig følelsen av å være på tundraen. Stillhet, vakker natur og utallige fiskevann, med andre ord en sportsfiskers drøm. Med hundeslede øker aksjonsradiusen og mulighet for å jakte på de riktige store eksemplarene av røye og ørret.